CAMPING

Basis kampeeruitrusting - deze dingen horen thuis op de camping checklist

Camping-Grundausstattung – diese Dinge gehören auf die Camping-Checkliste

Je volgende kampeervakantie staat voor de deur en je weet niet welke basis kampeeruitrusting je nodig hebt? In onze kampeerchecklist hebben we dingen opgesomd die je niet mag vergeten op je volgende trip naar de camping.

Was gehört unbedingt zu einer Camping Ausstattung?

Wat heb je nodig om te kamperen?

Opgaan in de natuur, pure ontspanning, veel vrijetijdsplezier en absolute onafhankelijkheid - deze woorden beschrijven kamperen perfect. Iedereen die wel eens heeft gekampeerd, weet dat je aan veel kleine dingen moet denken die mee moeten op reis.

Een goede organisatie voor de reis is al het halve werk. Afhankelijk van of je met de camper reist, de tent als slaapplaats gebruikt of een camper bezit, moet je je paklijst aanpassen. Kleine spoiler: Een camper is natuurlijk al uitgerust met veel spullen.

Hieronder geven we je wat tips over wat je mee moet nemen op je volgende kampeertrip en welke gebruiksvoorwerpen je leven op de camping makkelijker zullen maken.

Basis kampeeruitrusting voor de camper

De camper is de meest comfortabele manier van reizen. Het grote voordeel is dat je geen dingen nodig hebt zoals een slaapzak, een tent of een slaapmat, en kookgerei is meestal aanwezig in de camper. Toch moet je de volgende dingen onthouden:

  • Luifel

Zelfs de mooiste caravan kan op den duur een beetje krap worden. Een voortent biedt niet alleen extra opbergruimte, maar zorgt er ook voor dat je zelfs op regenachtige dagen buiten kunt zitten.

  • Kabeltrommel of verlengkabel

Om de camper buiten op de camping te kunnen aansluiten, heb je een voedingskabel nodig die via CEE-stekkers kan worden aangesloten. Zorg er daarom voor dat je altijd een kabeltrommel of een verlengkabel bij je hebt.

  • Koelbox

Hoewel veel campers een geïntegreerde koelkast hebben, kan het geen kwaad om een aparte koelbox bij je te hebben. De BOXIO koelbox heeft een isolerende inzet van polystyreen en houdt eten en drinken warm of koud wanneer dat nodig is.

  • Mobiele gootsteen

Een mobiele campinggootsteen is een hygiënische oplossing voor onderweg en perfect als er geen ingebouwde wasbak in de camper is. De BOXIO-Wash werkt zonder stroom- en wateraansluiting en is licht en gemakkelijk te vervoeren. Je kunt je dus ook buiten in de frisse lucht wassen of afwassen. 

Bei der Camping Grundausstattung gibt es ein paar Dinge zu beachten

Wat heb je nodig om te kamperen?

De must-haves bij het kamperen omvatten een paar dingen meer op je eigen paklijst dan wanneer je met een caravan kampeert. Bovenaan de lijst staat natuurlijk het kiezen van de juiste tent: de tent moet bestand zijn tegen nattigheid, regen, zon en wind. De grootte van de tent hangt af van of je alleen, met je gezin en kinderen of met vrienden gaat overnachten.

Naast de juiste tent heb je zeker ook de volgende basiskampeeruitrusting nodig:

  • Campingmatje of luchtbed

Niemand slaapt graag op een harde ondergrond. Een slaapmat is de perfecte oplossing voor een paar nachten in de tent. Isomatten nemen nauwelijks ruimte in en zijn in een handomdraai gelegd. Als je het graag wat comfortabeler hebt en meerdere nachten hebt gepland, is een luchtmatras geschikter. Wij raden een zelfopblazend luchtbed aan, zodat je geen extra luchtpomp hoeft mee te nemen.

  • Slaapzak

Je moet niet beknibbelen op de slaapzak zodat de nacht zo comfortabel mogelijk verloopt.
Het kiezen van de juiste slaapzak voor kamperen hangt af van verschillende factoren, zoals het geplande seizoen en de weersomstandigheden, de individuele perceptie van kou en het type kampeertrip.

Een belangrijke factor bij het kiezen van een slaapzak is het type isolatie. Hierbij wordt vooral onderscheid gemaakt tussen dons en isolatie van synthetische vezels.

Dons is erg licht, warm en samendrukbaar en biedt uitstekende isolatie. Een donzen slaapzak is daarom een goede keuze voor koudere nachten of tochten waarbij gewicht en pakmaat een belangrijke rol spelen.

Isolatie van synthetische vezels daarentegen bestaat uit vezels zoals polyester die op een specifieke manier verwerkt zijn om een isolerende laag te vormen. Ze bieden goede isolerende prestaties, zelfs als ze nat zijn, zijn beter bestand tegen vocht en drogen sneller dan donzen slaapzakken. Daarom zijn ze een betere keuze voor tochten met ongunstige weersomstandigheden of in vochtige omgevingen.

Uiteindelijk heb je keuze te over. Welke slaapzak je kiest, hangt af van je eigen behoeften en omstandigheden.

  • Camping kooktoestel

Een warme maaltijd overdag is ook belangrijk op de camping. Of het nu gaat om een legendarische pastaparty of een omelet in de ochtend - een campingfornuis moet deel uitmaken van je basis kampeeruitrusting. Wij raden een gasfornuis aan dat niet op het lichtnet hoeft te worden aangesloten en gemakkelijk te hanteren is. Vergeet borden en bestek niet!  

  • Fakkel

Lichtbronnen die niet afhankelijk zijn van elektriciteit zijn belangrijk als je gaat kamperen. Ook al kan de smartphone de klassieke zaklamp tegenwoordig gemakkelijk vervangen, het is geen slecht idee om er altijd een bij de hand te hebben. Vooral in natte omstandigheden is het aan te raden om een zaklamp te gebruiken in plaats van een smartphone.

  • Eten en drinken

Of het nu gaat om een volledige maaltijd, voedzame snacks of een pak pasta - voldoende eten en drinken mag niet ontbreken tijdens het kamperen. Je kunt je maaltijden het beste voor de reis plannen, want ze kunnen gemakkelijk worden bereid met het campingfornuis. Met de BOXIO-Cool kun je ook kaas, verse groenten of worstgerechten meenemen, die lekker vers blijven in de koelbox. 

Wat moet je absoluut bij je hebben als je gaat kamperen?

Deze dingen moeten zeker deel uitmaken van je basiskampeeruitrusting als je wilt gaan kamperen. Een EHBO-doos en een zakmes zijn ook essentieel. Als je meerdere dagen gaat kamperen, zijn een tafel en stoelen voor buiten ook een goed idee - je kunt tenslotte niet urenlang in een tent blijven zitten. 

Beim Zelten ist die Packliste ein wenig länger als beim Camping mit dem Wohnwagen

Net zo belangrijk zijn was- en spoelvoorzieningen voor vuile vaat en voor je eigen hygiëne. Met een mobiele gootsteen en een mobiel toilet bespaar je jezelf een rit naar het sanitair, wat vooral 's nachts een beetje lastig kan zijn. De BOXIO-Toilet en BOXIO-Wash zijn ideaal voor dit doel.

Beide producten nemen weinig ruimte in, wegen nauwelijks iets en zijn de perfecte gebruiksvoorwerpen voor op de camping. Ze hebben geen water- of elektriciteitsaansluiting nodig en zijn mobiel. Ook het weggooien na gebruik van het scheidingstoilet is kinderspel: onderweg kunnen de vaste deeltjes goed verpakt in het restafval en de urinecontainer kan in elk toilet geleegd worden.

Het BOXIO toilet is de ideale oplossing als er geen openbaar toilet in de buurt is, je naar een festival gaat of in de wildernis overnacht.

De voordelen van het BOXIO toilet voor op de camping zijn:

  • Capaciteit voor 8-10 toiletten
  • duurzaam product gemaakt van gerecycled plastic
  • eenvoudig te reinigen dankzij scheidingselement
  • stapelbaar en gemakkelijk op te bergen
  • geen elektriciteits- en waterverbruik

Die BOXIO-Toilet und BOXIO-Wash gehören zur Grundausstattung auf dem Zeltplatz

BOXIO - TOILET

Ultralicht en compact droog scheidingstoilet - Voor onderweg of in het tuinhuisje, het BOXIO scheidingstoilet is het optimale alternatief voor chemische toiletten.
Product bekijken
BOXIO - TOILET

BOXIO - WASH

Op een ontspannen kampeervakantie, in je mobiele winkel of op de bouwplaats - onze mobiele wastafel is je trouwe metgezel. Hij is licht, compact en volledig zelfvoorzienend. Hij verbruikt weinig water en je kunt hem gewoon bij elke kraan bijvullen.
Product bekijken
BOXIO - WASH

Inpaklijst voor kamperen: Belangrijke dingen voor je volgende kampeervakantie

Er is dus veel om rekening mee te houden voor je volgende kampeertrip. De hierboven genoemde basisuitrusting mag niet ontbreken in je reistas, zodat kamperen geen onvoorzien avontuur wordt. Voor je volgende vakantie hebben we alle belangrijke dingen voor je uitrusting in een checklist gezet:

Must-haves voor op de camping

  • Tent en haringen
  • Slaapzak
  • Kampeermat
  • BOXIO-Was
  • Camping kooktoestel
  • Kookgerei
  • Eten & drinken
  • BOXIO-Koel
  • Eerste hulp kit
  • Tafel
  • Stoelen
  • Luifel
  • Geld
  • Ziekenfondskaart
  • ID-kaart

Camping gadgets

  • Zaklamp
  • Kabelhaspel
  • Aansteker
  • Zakmes
  • Powerbank

Hygiëne op de camping

Met de bovenstaande paklijst zijn beginners en gevorderden goed uitgerust voor hun volgende vakantie. Natuurlijk kun je de kampeeruitrusting zo veel uitbreiden als je wilt - afhankelijk van hoe lang je van plan bent om te kamperen.

Dus waar wacht je nog op? Laten we op je volgende avontuur gaan!

 

Volgende lezen

Trenntoilette & Gaskocher Boxio beim Marco Polo treffen
Camping für Senioren: Tipps für einen Campingurlaub in der Natur

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.