VANLIFE

Vanlife hacks: het leven en reizen makkelijker maken!

Vanlife-Hacks: So lebt und reist es sich leichter!

"Het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken." Als je kampeert, zijn het de kleine life hacks die het leven en reizen in een busje eenvoudiger en aangenamer maken.

We hebben hier een ranglijst van deze hacks voor je samengesteld.

1e plaats in de bus life hacks: droog toilet

Szene im Wald, faltbarer Campingstuhl mit angelehnter Schaufel und Klopapier

First things first, iedereen moet naar de wc. Toen de sanitaire voorzieningen tijdens de pandemie gesloten waren, moesten alle kampeerders zelfvoorzienend zijn. Het was een vereiste om je eigen toilet aan boord te hebben. Daarnaast is het toilet in de bus altijd praktisch. Of wil je er 's nachts in weer en wind op uit? Het spadegraven is niet voor iedereen weggelegd en het bos is niet altijd makkelijk te bereiken.

Als je al ervaring hebt met een urineverspreidend toilet zal je het nooit meer opgeven. Het werkt volledig zonder water, is zeer hygiënisch en beschermt het milieu.

De compacte zwarte Eurobox is uitgerust met twee aparte containers - een lekvrije opvangbeker om de urine in op te vangen en een container voor de "grote zaken". De scheiding van groot en klein voorkomt de vorming van geurveroorzakende ammoniak.

Als je een composteerbare zak gebruikt in de container voor de vaste uitwerpselen, is het nog makkelijker om ze weg te gooien en je toilet schoon te houden. Verwijder gewoon de zak en de inhoud - uitwerpselen, toiletpapier en strooisel - en gooi het in de vuilnisbak.

Waarom heb je strooisel nodig? Het absorbeert vocht en voorkomt ook dat er geurtjes ontstaan. Je kunt de urinebus legen in het dichtstbijzijnde toilet of het verdund in het bos gieten.

Het urineverspreidend toilet is een duurzaam alternatief voor het chemisch toilet. De reservoirs zijn gevuld met chemicaliën om je uitwerpselen af te breken. Dit resulteert in een stinkende troep die je apart moet weggooien, wat vaak smerig is. Je kunt deze problemen oplossen met een scheidingstoilet.

2e plaats in de vanlife hacks: zakdouche + alles-in-één wasmiddel

Mann duscht am Camper mit einer Taschendusche im Freien.

Laten we bij het onderwerp hygiëne blijven als het gaat om de volgende hacks.

Een zakdouche is niets meer dan een zwarte zak met een douchekop. Dit betekent dat je de douche op een ruimtebesparende manier kunt opbergen en altijd de mogelijkheid hebt om je weer echt fris en schoon te voelen - zonder dat je naar een camping hoeft te reizen of in de rij hoeft te staan voor een douche. Vul gewoon de zak met water, verwarm het water in de zon en geniet van het douchen in de buitenlucht.

Omdat je douchewater direct in de grond sijpelt, heb je biologisch afbreekbare douchegel en shampoo nodig. In plaats van veel losse producten mee te nemen, is het de moeite waard om te zoeken naar alles-in-één oplossingen. Zo heb je douchegel, shampoo, afwasmiddel en afwasmiddel in één.

3e plaats in de vanlife hacks: Multifunctioneel bed

Pärchen mit Hund liegt im Bett im Camper.

Een uitschuifbaar bed is de perfecte oplossing zodat je genoeg ruimte hebt in je camper en toch comfortabel met z'n tweeën kunt slapen. Zo kun je het bed in elkaar schuiven en overdag als bank gebruiken. De ruimte eronder is geschikt voor meer opbergruimte.

Om je eigen uitschuifbed te maken, kun je de DIY-instructies bekijken op YouTube.

6e plaats in de vanlife hacks: waterfilter to go

Mann filtert und pumpt Wasser aus Bergsee in seine Trinkflasche.

Een waterfilter voor onderweg is een van de life hacks die je niet mag missen, zodat je je drinkflessen en waterbussen op elk moment onderweg kunt vullen met kiemvrij water.

4e plaats in de vanlife hacks: opbergdozen en etiketteerapparaat

Frauen-Hände, die ein gedrucktes Etikett auf dem das Wort „Pasta“ steht auf eine durchsichtige Box mit Nudeln klebt.

Durchsichtige Aufbewahrungsboxen aus Plastik.

Een etiketteerapparaat lijkt op het eerste gezicht misschien onbelangrijk, maar het helpt om alles netjes te houden in de camper. Als je alles gelabeld hebt en weet waar alles hoort, is het makkelijker om je weg te vinden omdat je niet elke doos hoeft te openen om te zien wat erin zit. Je ziet het direct op het label. Dit is een coole hack, vooral als je met z'n tweeën of met vrienden reist.

Als je ook opbergdozen gebruikt, zijn je spullen gegroepeerd en hoef je niet het hele compartiment door te spitten op zoek naar het juiste kledingstuk.

Opbergdozen en een etiketteerapparaat behoren dus tot de tips en trucs om te voorkomen dat er chaos uitbreekt in je camper.

6e plaats in de vanlife hacks: campingoven

Als je langer onderweg bent in je camper, wil je misschien je kookopties uitbreiden. Je kunt je favoriete gerechten ook onderweg uit de oven bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van eenpansgerechten, pizza's of cakes?

Eenvoudig omschreven is de campingoven een driedelige vorm die zo is ontworpen dat je boven het vuur of op je gasfornuis kunt bakken. Zeker iets om je kampeerkeuken mee te verrijken.

Conclusie camper life hacks

Ook al kun je tijdens het kamperen veel dingen macgyver, voor sommige problemen heb je van tevoren goede oplossingen nodig - vooral voor alledaagse situaties, anders kunnen ze na verloop van tijd op je zenuwen gaan werken.

In dit artikel vind je een paar life hacks, zoals...

  • ... het droge toilet maakt je leven in de bus aangenamer.

  • ... je kunt douchen zonder in de rij te staan op campings.

  • ... een uitschuifbaar bed combineert de behoefte aan gezellig slapen en meer ruimte.

  • ... kun je gratis water uit de natuur filteren.

  • ... ... een etiketteerapparaat en opbergdozen houden alles netjes.

  • ... je kunt je campingoven gebruiken om je favoriete gerechten zoals stoofschotels, cakes enz. onderweg te bereiden.

Volgende lezen

Frau trinkt Kaffee in ihrem Wohnwagen-Bett. Gemütliche Innenausstattung mit Vanlife-Deko.
Mutter und Sohn spielen mit kleinem Hund im Van

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.