CAMPING

Mercedes Vito Camper: de ideale camper met BOXIO-integratie

Mercedes Vito Camper: Das ideale Reisemobil mit BOXIO-Integration

Op zoek naar een slim busje voor op de camping? Wij hebben een idee! De Mercedes-Benz Vito is niet alleen een geweldige auto voor dagelijks gebruik, maar slaat ook een goed figuur op de camping of kampeerplaats. Of je nu kiest voor een Vito en hem zelf ombouwt tot camper of voor een camper zoals de Mercedes Marco Polo, de luxe bestelwagen is ideaal als je van comfort houdt tijdens het reizen. Ondanks het compacte formaat hoef je het niet te stellen zonder uitrustingskenmerken zoals een campingtoilet voor op reis op reis. Hoe dit werkt en waarom de Vito daarom de perfecte reiswagen laten we je hier zien!

Je kunt de perfecte combinatie van de Mercedes Vito en BOXIO live zien op de Marco Polo European Meeting. Hier is alle informatie voor u: Mercedes Benz Marco Polo Europese Ontmoeting 2024

Waarom past de BOXIO perfect in de Mercedes Vito?

De praktische BOXIO-producten in Eurobox-formaat passen perfect in uw Mercedes Marco Polo! U kunt eenvoudig tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel en ook gebruiken als opbergruimte. Als je besluit om zelf een Mercedes Vito om te bouwen, heb je ook geweldige mogelijkheden om je mobiele toilet te plaatsen - wat dacht je bijvoorbeeld van onder het bed of in de kofferbak? Het kleine urineverspreidende toilet past echt overal - zelfs op het dak!

BOXIO - SANITAIR: Complete set met urineverwijderend toilet, mobiele wastafel en accessoires

Je compacte en robuuste badkamer in slechts twee Euroboxen. Met de uitgebreide BOXIO bundel heb je altijd alles bij je wat je nodig hebt en kun je altijd en overal je behoeften vervullen zonder elektriciteit.
Product bekijken
BOXIO - SANITAIR: Complete set met urineverwijderend toilet, mobiele wastafel en accessoires

Wat maakt de Mercedes Vito zo geschikt om te kamperen?

Mercedes Vito en kamperen? Natuurlijk! De Mercedes-Benz Vito is de ideale keuze voor kamperen en avonturen met een busje. Met zijn ruime interieur biedt hij genoeg ruimte voor comfortabele overnachtingen. Dankzij de robuuste constructie en betrouwbare prestaties trotseert de bestelwagen zelfs veeleisende wegen en offroad-passages met gemak. Met uw Mercedes-Benz Vito Camper beleeft u het ultieme gevoel van vrijheid en verzamelt u onvergetelijke reisherinneringen.

Overigens: de Mercedes-Benz Vito bestelwagen kan ook worden omgebouwd tot camper. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet!

Mercedes Benz Vito Tourer rot

Is een Mercedes Vito Camper met hefdak aan te raden?

Een campervariant van de Vito - bijvoorbeeld een Mercedes-Benz Marco Polo - met een pop-top dak is zeker het overwegen waard. Het dak biedt extra ruimte en maakt comfortabel staan en vrij bewegen mogelijk. Het vergroot de leefruimte en creëert zo een aangename sfeer in de auto. Met een pop-top dak voor uw Vito Camper kunt u het potentieel van uw voertuig volledig benutten en het dak van het voertuig gebruiken als extra woon- of slaapruimte.

Wat zijn 4 belangrijke voordelen van de Vito?

De Mercedes-Benz Vito biedt talrijke voordelen ten opzichte van vele andere kampeerauto's:

  1. Hij wordt gekenmerkt door een uitstekende voertuigkwaliteit en een uitstekende afwerking, waardoor hij duurzaam en betrouwbaar en betrouwbaar.
  2. Het comfortabele en goed uitgeruste interieur zorgt voor een aangename reiservaring. aangenaam reizen.
  3. Met geavanceerde rijhulpsystemen en actieve veiligheidstechnologieën beschikt hij over een eersteklas veiligheidsuitrusting. eersteklas veiligheidsuitrusting.
  4. Dankzij efficiënte motoren en geavanceerde brandstofbesparende technologieën biedt de Vito lagere bedrijfskosten dan veel van zijn concurrenten, wat vooral op lange trajecten loont.

BOXIO - TOILET Plus starter set

Product bekijken
BOXIO - TOILET Plus starter set

Wat hoort er in elke Mercedes-Benz Vito Camper?

Elke Mercedes-Benz Vito-camper moet beschikken over een aantal belangrijke uitrustingskenmerken om het leven in een bestelwagen optimaal te beleven. Dit zijn bijvoorbeeld een ruim interieur, extra verwarming voor behaaglijke temperaturen, airconditioning voor comfort op warme dagen, een goed uitgeruste keuken voor het bereiden van maaltijden onderweg en een navigatiesysteem voor eenvoudige oriëntatie tijdens het reizen.

Tip: Lees ons artikel"6 must-haves voor het ultieme minicamperavontuur" om te ontdekken welke uitrustingselementen essentieel zijn voor kleinere campers!

Bialetti Herdkaffeemaschine und Tasse, auf einem Van-Gasherd

Wil je zelf een Mercedes Vito camper ombouwen? Ontdek waar je rekening mee moet houden in onze praktische tips:

Hoe kun je de Mercedes Vito ombouwen tot camper?

Er zijn verschillende manieren om de Vito om te bouwen tot camper. Typische ombouwmaatregelen zijn de installatie van zit- en slaapgelegenheid, keukenblokken, opbergruimte, isolatie, elektriciteit en waterinstallaties.

Slapen

Om een Vito uit te rusten met comfortabele slaapgelegenheid kun je een vouw- of uitschuifbaar bedsysteem gebruiken. U kunt ook een vast bed achterin de Vito installeren. Heel belangrijk voor een comfortabele slaapomgeving: verduister de ramen en deuren.

Koken

Als je je Mercedes Vito wilt uitrusten met een keuken, kun je een mobiele campingkeuken met gasfornuis of kookplaat gebruiken of een vast keukenblok met kookplaat, gootsteen en opbergruimte installeren.

Tip: Als je op zoek bent naar een bijzonder praktische bestelwagen/buitenkeuken, kijk dan eens naar de BOXIO-Was en het nieuwe mobiele premium gasfornuis BOXIO Cook. Deze combinatie is een echte insider tip voor alle outdoor enthousiastelingen, want het systeem heeft geen stroom- of wateraansluiting nodig, dus je kunt het overal gebruiken en meenemen.

BOXIO - KOK

De BOXIO COOK is een eersteklas gasfornuis voor buiten koken. Het praktische ontwerp in de Eurobox gecombineerd met een roestvrijstalen constructie met regelbare gasvlam en opbergruimte voor kookgerei en gaspatronen zorgt voor veiligheid en gemak. Ideaal voor je volgende kampeer-, uitgaans- of outdoorervaring.
Product bekijken
BOXIO - KOK

Opbergruimte creëren

Aangepaste kasten en planken aan de muren of modulaire opbergsystemen zoals stapelbare boxen zijn ideaal om opbergruimte te creëren in de Vito. Je kunt ook de ruimte onder het bed gebruiken voor Euroboxen. Hangende netten of tassen bieden extra opbergruimte.

Tip: Werk altijd met een Eurobox-systeem. Hiermee kun je ook gemakkelijk de hoogte van het bedframe bepalen.

Isolatie

Voor het isoleren van je Mercedes Vito zijn speciale schuimplaten of isolatiefolies geschikt. Het isoleren van de bestelwagen is misschien niet zo leuk, maar goede isolatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat, ongeacht de buitentemperatuur.

Elektriciteit en water installeren

Om de stroom- en watervoorziening in je Vito ombouwcamper te installeren, zijn er een paar stappen die je moet volgen: Je kunt een apart accusysteem installeren voor de elektriciteit, die bijvoorbeeld wordt opgeladen via zonnecellen. Deze voedt dan elementen zoals verlichting, stopcontacten of zelfs een 12-volt koelbox. Voor de watervoorziening kun je het beste een watertank installeren die via een pomp is aangesloten op een gootsteen. Je kunt ook een vuilwatertank of een grijswaterleiding installeren om het vuile water op te vangen.

Zorg voor hygiëne

Wil je een Mercedes Vito camper met toilet? Je kunt een scheidingstoilet zoals het BOXIO toilet gebruiken om te zorgen voor een goede hygiëne in de Vito ombouw. Dit toilet scheidt urine en vaste stoffen, minimaliseert geurtjes en vergemakkelijkt het legen. Het biedt een compacte en hygiënische oplossing zonder aparte sanitaire ruimte. Regelmatige reiniging en correcte verwijdering zijn echter belangrijk om de hygiëne in het voertuig te waarborgen.

BOXIO - WASH PLUS - Wastafel startset

Of het nu op een ontspannen kampeervakantie is, op je mobiele verkoopstand of op de bouwplaats - onze mobiele wastafel is je trouwe metgezel. Hij is licht, compact en volledig zelfvoorzienend. Hij verbruikt heel weinig water en je kunt hem gewoon bij elke kraan bijvullen.
Product bekijken
BOXIO - WASH PLUS - Wastafel startset

Hier hebben we nog een concreet voorbeeld van Michelle en Jonas:

Hey lieve Vito vrienden, wij zijn Michelle en Jonas @shellys_vanlifeadventure en vandaag willen we jullie voorstellen aan ons eerste project: de Mercedes Vito 114 CDI in extra lang.

We hadden het geluk dat de vorige eigenaar een raam aan de achterkant en een schuifraam aan de zijkant had geïnstalleerd. We hadden dus genoeg licht in de auto aan de voorkant.

Als eerste stap voerden we een grondige schoonmaak uit door het interieur te verwijderen en eventuele roestplekken te behandelen.

We gingen verder met de geluidsisolatie (aluminium polystyreen). Hieroverheen lijmden we thermische isolatie (Armaflex) en tegelijkertijd installeerden we de kabels voor de verlichting. We installeerden ook een zonnepaneel op het dak zodat onze bestelwagen overal zelfvoorzienend is.

Dit werd gevolgd door kurkisolatie voor de vloer. De volgende stap was het vilten van de Vito. Hiervoor hebben we Bus4fun vilt gebruikt.

We waren ongelooflijk trots dat het zo goed werkte. Natuurlijk was niets van onze afwerking compleet zonder talloze YouTube-video's, die ons altijd goed van pas kwamen.

Het meeste werk was al gedaan om van een klein busje een gezellige camper te maken. Omdat we geen timmerervaring hadden, bestelden we de"CampBoks lite" module uit Oostenrijk. De zijpanelen werden op maat gemaakt en naar ons opgestuurd.

Nu kwam de taak die we al heel lang uit de weg gingen... de kleine keuken.

Gedurende 6 weken hebben we, met de hulp van Michelles vader, dag in dag uit aan de keuken gewerkt, gezaagd en gemeten. Er waren echter altijd complicaties die ons veel tijd en energie kostten. Er waren momenten dat we erg wanhopig waren. Maar de positieve energie van Michelles vader en alle ideeën die hij inbracht, maakten echt indruk op ons en gaven ons de motivatie om door te gaan. We zijn oneindig dankbaar voor zijn hulp. We hadden het allemaal niet zonder hem kunnen doen.

We hebben een 5 kg gasfles, een 56 liter compressor koelkast, een Primus 2-pits kooktoestel, een BOXIO toilet en 2 grote opbergvakken in onze kleine maar uitstekende keuken geïnstalleerd. Er zijn ook kleine opbergvakken onder de voorstoelen, die toegankelijk zijn met heavy-duty rails.

We hebben gekozen voor een BOXIO Wash omdat die er mooi uitziet en de wastafel groot genoeg is om af te wassen. Door een douchekop te bevestigen, creëer je gemakkelijk een praktische buitendouche.

Omdat we geen zin hadden om water met de hand te pompen, hebben we een 2 bar dompelpomp gemonteerd. Er is 13 liter vers en afvalwater onder de wastafel en een Alb waterfiltersysteem. Ik heb ook 2 verswaterbussen in onze CampBoks. Hierdoor hebben we 39 liter vers water in onze minibus.

We kijken echt uit naar de avonturen die we in de toekomst met ons busje zullen beleven!

Jouw Michelle & jouw Jonas :)

PS: Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven. Of als je vragen hebt over de verbouwing van het busje. Je kunt mijn account vinden onder @shellys_vanlifeadventure

Passieve koelbox | BOXIO - COOL

Product bekijken
passive Kühlbox

Mercedes Vito Camper: Conclusie

Liebespaar auf einem Campingplatz in der Nähe eines Sees. Mann und Frau in warmer Kleidung am See im Wald.De Mercedes-Benz Vito (als bestelwagen, omgebouwde bestelwagen of Marco Polo) is een compacte camper die toch genoeg ruimte biedt voor het vanlife. Hij is wendbaar, betrouwbaar en biedt een groot aantal uitrustingsmogelijkheden. Als je nog een stap verder wilt gaan, rust je je Vito uit met het BOXIO toilet voor een absoluut comfortabele reiservaring. Het bijzondere aan het urineverspreidende toilet is het superpraktische Eurobox-formaat. Hij past ook in kleine campers zoals de Mercedes Marco Polo en valt dankzij het discrete design niet eens op als toilet!

Mercedes Vito Camper: FAQ

Wat is de beste Mercedes Vito?

Er zijn verschillende varianten van de Vito, elk met verschillende voordelen en gebruiksmogelijkheden, dus de beoordeling van het "beste" model hangt af van individuele behoeften en voorkeuren.

Kun je in een Mercedes Vito slapen?

Ja, door bijvoorbeeld een Vito camper om te bouwen kun je de bus ombouwen zodat je er comfortabel in kunt slapen.

Hoeveel kost een Mercedes Vito bus?

De prijs van een nieuwe Mercedes-Benz Vito varieert afhankelijk van de uitrusting en de modelvariant. Als je een tweedehands Mercedes Vito buscamper koopt, betaal je ook verschillende prijzen, afhankelijk van de leeftijd, staat en uitrusting. Het is raadzaam om actuele aanbiedingen van dealers of online platforms te controleren voor nauwkeurige prijsinformatie.

Volgende lezen

Dein Wochenendtrip mit dem Camper oder Zelt
Freiheit auf vier Rädern: Entdecke den Volkswagen T5 Camper mit BOXIO!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.