REISEN

Toilet voor de auto: Zo gebeurt er geen ongeluk onderweg!

Toilette fürs Auto: So passiert unterwegs kein Malheur!

Beidseitig Stau auf der Autobahn

Iedereen heeft wel eens meegemaakt hoe het is om in de file naar het toilet te moeten. De onuitsprekelijke pijn die optreedt als de urine te lang wordt opgehouden; trillende benen, zweten en alles draait om één gedachte: "Ik moet! En wel nu! Waar is het dichtstbijzijnde toilet?" In dit artikel lees je hoe je in de toekomst nooit meer zonder directe oplossing zit, want we leggen je alles uit wat je moet weten over "Toiletten voor in de auto".

WAAROM JE EEN NOODTOILET NODIG HEBT OP REIS

Mädchen im Kindersitz im Auto hält sich verkrampft und verzieht das Gesicht, weil sie dringend aufs Klo muss

De meest voorkomende reden om langere autoritten (100 km of meer) te onderbreken is om naar het toilet te gaan. Veel mensen rijden naar het dichtstbijzijnde benzinestation om dit te doen, maar het werkt niet altijd zo perfect - vooral niet met kinderen in de auto. Want als ze het laten weten, moet je nu handelen. Je kunt je al het andere voorstellen.

Door de andere anatomie moeten vrouwen ook vaker plassen dan mannen en vinden ze het moeilijker om geen volledig zicht te hebben tijdens het plassen. Maar als het op stoelgang aankomt, zitten mannen, vrouwen en kinderen allemaal in hetzelfde schuitje. Als je geen geschikte mogelijkheid in de buurt hebt, wordt het kritiek. Net dan lees je op het snelwegbord: volgende tankstation over 63 kilometer. En je weet het meteen: de reis is lang - te lang! En niet alleen voor jou, maar ook voor je passagiers en alle andere weggebruikers. Waarom kun je dat zeggen?

Omdat "moeten haasten" ongeduld in de hand werkt en je concentratievermogen aantast. Een combinatie die leidt tot ruzies met vrienden of familie in de auto, roekeloze rijmanoeuvres en bumperkleven in het verkeer. Hierdoor krijg je een slecht humeur in de auto en een sterke aandrang om te plassen wordt officieel beschouwd als een veiligheidsrisico in het verkeer.

BOXIO - TOILET

Ultralicht en compact droog scheidingstoilet - Voor onderweg of in het tuinhuisje, het BOXIO scheidingstoilet is het optimale alternatief voor chemische toiletten.
Product bekijken
BOXIO - TOILET

Maar niet alleen je geluksniveau en veiligheid spreken in het voordeel van een toilet voor onderweg, want het biedt nog meer voordelen.

VOOR- EN NADELEN VAN AUTOTOILETTEN

 • ✅ Discretie: Als je een back-up oplossing hebt in je eigen auto, zul je je nooit schamen om "het te doen" in het bijzijn van een publiek. Dit beschermt je tegen gezien worden in een compromitterende positie in de file of, erger nog, gefilmd worden.
 • ✅ Veiligheid: We hebben al gezegd dat de drang om te plassen bestuurders minder geconcentreerd maakt. Maar er is nog een veiligheidsaspect dat een draagbaar toilet in de auto ook dekt: persoonlijke veiligheid. Als je 's nachts alleen reist, hoef je niet uit te stappen bij stopplaatsen waar je je onveilig voelt.
 • ✅ Hygiëne: Zelfs als er openbare toiletten zijn, is dit zelden een aangename optie. Verstopte, stinkende en slecht geventileerde toiletten maken helaas vaak deel uit van de reiservaring. Een eigen toilet in de auto is veel hygiënischer.
 • ✅ Levenskwaliteit: Mensen met speciale behoeften kunnen weer genieten van een betere levenskwaliteit dankzij een toilet voor op reis. Mensen met incontinentie hebben bijvoorbeeld weer meer vertrouwen in reizen omdat ze altijd de mogelijkheid hebben om snel een toilet te gebruiken. Reizen tijdens de zwangerschap en met kinderen is ook veel relaxter.

 • 🚫 Aanschafkosten: Om van alle voordelen van een toilet op reis te kunnen genieten, zijn er initiële kosten voor de aanschaf.
 • Ruimte: Het autotoilet neemt extra ruimte in beslag in je auto.

TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN DRAAGBAAR TOILET VOOR JE AUTO

Voordat je een draagbaar toilet voor je auto koopt, moet je met een aantal dingen rekening houden, want je autotoilet moet aan de volgende eisen voldoen:

 • 🔝 Duurzaamheid: Let er bij het kopen van je autotoilet op dat het gemaakt is van duurzame materialen zoals gerecycled plastic en dat het op een milieuvriendelijke manier kan worden weggegooid.
 • 🔝 Chemicaliënvrij gebruik: Een chemisch campingtoilet zou geen optie voor je moeten zijn, omdat je "natuurlijk afval" geen chemicaliën nodig heeft om af te breken. Je zult ook een vies ruikende troep hebben die je niet gewoon kunt legen, maar die je naar specifieke afvalbrengstations moet brengen.
 • Geur- en lekvrij: Om te voorkomen dat geuren in de auto terechtkomen, moet je een droogscheidingstoilet kopen. Door vast en vloeibaar afval van elkaar te scheiden, wordt er helemaal geen geurveroorzakend afval geproduceerd.geurveroorzaker ammoniak. Waar geen geuren zijn, kan er ook geen ontsnappen!
 • 🔝 Stabiliteit: wiebelende driepootkrukjes met een slappe zak eronder werken "autopech" in de hand. Om dergelijke ervaringen te vermijden, moet je aandacht besteden aan de kwaliteit en stabiliteit van je wagen-toilet. Een stevig droog scheidingstoilet in Eurobox-formaat is hier de beste keuze!
 • Compact formaat: om ruimte te besparen in de auto moet het toilet compact zijn voor onderweg.

TOILET VOOR OP REIS: OF HET NU VOOR STOELGANG OF PLAS IS, DIT TOILET DOORSTAAT ELKE TEST!

Boxio Toilette

Met een BOXIO is de perfecte oplossing voor op reis omdat hij bijzonder compact is. De afmetingen van het handige formaat zijn 400 x 300 x 280 mm (L x B x H met deksel). Dit betekent dat de BOXIO in bijna elke auto past en geeft je I-can-go-to-the-toilet zekerheid op reis. Bovendien valt hij door het hoekige ontwerp en de stijlvolle zwarte kleur niet eens op als toilet.

De BOXIOurinedivergerend toilet heeft geen chemicaliën of water nodig. Je hebt ook geen aansluitingen of andere bouwwerkzaamheden nodig om dit autotoilet te gebruiken. Het autotoilet is namelijk direct klaar voor gebruik.

Het mobiele autotoilet van BOXIO is een compacte Eurobox bestaande uit een comfortabele toiletbril die je vloeibare en vaste afval scheidt. Dit betekent dat je urine in de opening aan de voorkant stroomt, die verbonden is met een opvangbak, en dat je uitwerpselen via de opening aan de achterkant in een aparte container vallen. Dit maakt je onafhankelijk van afvalbrengstations, omdat je de urinecontainer gewoon in elk openbaar toilet of thuis kunt legen. Voor de grote zaken kun je vooraf een composteerbare zak in de aparte opvangbak doen. composteerbare zak in de aparte inzamelcontainer. Dit is goed voor het milieu en je kunt de zak met inhoud gewoon bij het huisvuil doen.

Of het nu voor mannen, vrouwen of kinderen is, met een BOXIO heb je het perfecte autotoilet voor onderweg: lekvrij, voorkomt geurtjes en is gemakkelijk schoon te maken!

DREAM-TEAM voor onderweg: BOXIO-Wash voor een compleet hygiëneconcept altijd en overal

Produktbild BOXIO-Wash

Om jou en het het hele gezin te beschermen tegen besmettelijke ziekten en uw gezondheid op peil te houden, is handen wassen het allerbelangrijkste. Vooral als je in de auto reist, zijn er veel redenen waarom het de moeite waard is om een mobiele wastafel om zelfvoorzienend te zijn met vers water en zeep om je handen goed te wassen. Bijvoorbeeld na gebruik van het autotoilet, na het verschonen van luiers, na het oprapen van hondenpoep, na het verwisselen van banden onderweg en dergelijke.

De BOXIO-Was helpt je hierbij, altijd en overal zorgen voor de nodige hygiëne voor jou en je gezin. De compacte kleine Eurobox is uitgerust met een schoon- en vuilwatertank, een kraan en een handpomp. Dit betekent dat je de wastafel met gemak kunt gebruiken en daarna alles weer in de auto kunt opbergen om ruimte te besparen.

FAQ NOODTOILET VOOR OP REIS

WAT IS EEN NOODTOILET?

Als er geen toilet in de buurt is of als je in de file staat, kun je het noodtoilet gebruiken dat je in je auto meeneemt.

WAT IS HET BESTE CAMPINGTOILET?

Het beste campingtoilet is een droog scheidingstoilet, omdat er geen water of chemicaliën nodig zijn. Bovendien voorkomt de scheiding van vast en vloeibaar afval dat er geurtjes ontstaan. Verwijdering is ook milieuvriendelijk en eenvoudig.

HOE GEBRUIK JE EEN DROOGTOILET?

Je gebruikt het droogtoilet zoals een normaal toilet: til het deksel op en plaats het op de toiletbril. De uitwerpselen worden apart opgevangen met behulp van twee aparte openingen. De urine stroomt in een opvangbeker en de uitwerpselen worden opgevangen in een extra container.

WAT KOST EEN DROOGTOILET?

Droogtoiletten met scheidingsinzetten kunnen ongeveer 400 euro kosten. De compacte BOXIO is met ongeveer 150 euro heel redelijk geprijsd.

WAAR LAAT IK HET TOILETPAPIER IN EEN SCHEIDINGSTOILET?

Het toiletpapier kan in de afvalcontainer worden gegooid.

HOE LEEG JE EEN DROOGTOILET?

Je kunt de urinecontainer legen in elk openbaar toilet of thuis. Je kunt de zak met inhoud bij het huishoudelijk afval doen.

WAT MOET JE DOEN ALS JE ONDERWEG NAAR DE WC MOET?

Je kunt naar het dichtstbijzijnde benzinestation rijden, maar als dat niet mogelijk is, is het de moeite waard om voor de veiligheid altijd je eigen mobiele toilet bij je te hebben.

WELK DROOGTOILET IS HET BESTE?

Het BOXIO droogtoilet is het beste: redelijk geprijsd, robuust en compact.

ZIJN DROGE TOILETTEN TOEGESTAAN?

Ja, droge toiletten zijn toegestaan. Ze zijn het milieuvriendelijke alternatief voor chemische toiletten. Omdat ze volledig zonder water werken, zijn ze ideaal voor onderweg of voor kleine tuinen en volkstuinen. volkstuinenwaar geen afvalwater mag worden geproduceerd.

WAAROM STINKT EEN SCHEIDINGSTOILET NIET?

Omdat vast en vloeibaar afval gescheiden worden ingezameld, kan er geen ammoniak ontstaan. Ammoniak is verantwoordelijk voor de vorming van geuren.

BOXIO - TOILET

Ultralicht en compact droog scheidingstoilet - Voor onderweg of in het tuinhuisje, het BOXIO scheidingstoilet is het optimale alternatief voor chemische toiletten.
Product bekijken
BOXIO - TOILET

Volgende lezen

Angler steht mit Wathose und Angel im See
Bucket List für den Frühling/Sommer
05.12.2022

Bucketlist voor lente/zomer

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.