Duurzaam surfen - Hoe BOXIO je volgende surftocht kan veranderen

Nachhaltiges Surfen - Wie BOXIO deinen nächsten Surftrip verändern kann

De meeste surfers in de DACH-regio wonen niet aan zee; ze zijn dus "landlocked". Wat betekent dat voor ons? Vooral voor surfers die niet aan zee wonen, betekent dit vaak een grotere impact op het milieu. Omdat ze niet in de buurt wonen, moeten ze vaak honderden kilometers reizen naar de dichtstbijzijnde surfplekken, meestal met de auto of een busje. Ze zijn altijd te gast op de plekken die ze bezoeken en slapen het liefst op het platteland - een levensstijl die ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Aangezien surfen een buitensport is en iedereen het recht heeft om deze sport te beoefenen, is het belangrijk om je duurzaam te gedragen. Hier volgen enkele oplossingen en tips om te voorkomen dat je fouten maakt tijdens je volgende surftocht.

Natuurlijk is hetbelangrijk om je eerst vertrouwd te maken met de surfregels! Als je nog wat in te halen hebt, raden we je aan een kijkje te nemen in de Surfcompanions !

BOXIO - TOILET MAX+ Scheidingstoilet complete set

Product bekijken
BOXIO - TOILET MAX+ Scheidingstoilet complete set

5 tips over hoe je deze verantwoordelijkheid in het vanlife kunt vervullen:

1. zorg voor je eigen toilet aan boord! Wij raden een droog scheidingstoilet aan zoals ons BOXIO toilet.

Een van de belangrijkste redenen voor de sluiting van kampeerplaatsen aan zee is dat veel voertuigen niet zelfvoorzienend kunnen zijn. Dit komt omdat de omliggende struiken vaak worden gebruikt om naar het toilet te gaan. De resulterende stankoverlast en milieuvervuiling is schadelijk voor de meeste gemeenten en steden. Het logische gevolg is de sluiting van deze plaatsen voor campers. Daarom is een apart toilet, zoals het Boxio toilet, een nuttig product om dit probleem te voorkomen.

2. Bewust kamperen: Niet elke plek is geschikt voor wild kamperen.

Gebruik apps zoals Parkfornight of iets dergelijks om uit te zoeken waar kamperen met een busje is toegestaan. Kampeer niet direct bij surfhotspots, aan de kust of in een woonwijk. In de meeste gebieden zijn er parkeerplaatsen waar vrij staan wordt getolereerd. Informeer bij de lokale bevolking of kijk op internet of geschikte apps.

3. Vermijd afval en afvalwater! Als je geen eigen watersysteem hebt, raden we je onze mobiele wastafel BOXIO - Wash aan.

Bij het afwassen komen niet-afbreekbaar afwasmiddel en verschillende etensresten vaak in het milieu terecht. Onze mobiele wastafel kan gebruikt worden om dit tegen te gaan. Met deze wasbak kun je gemakkelijk afvalwater en etensresten weggooien. Na het afwassen kun je de afvalwatertank gewoon legen op de daarvoor bestemde plaatsen.

4. vrije standplaatsen zijn geen campings!

Wees je ervan bewust dat vrije staanplaatsen geen campings zijn en gedraag je er ook naar. Dit betekent dat er geen stoelen of tafels mogen worden neergezet. Ook waslijnen moeten in geval van nood in de camper worden opgehangen.

5. Respectvol kamperen: geen muziek!

Houd rekening met de natuur, maar ook met andere kampeerders, en zorg ervoor dat u geen geluidsoverlast veroorzaakt. Harde muziek in de natuur wordt niet gewaardeerd.

BOXIO - SANITAIR: Complete set met urineverwijderend toilet, mobiele wastafel en accessoires

Je compacte en robuuste badkamer in slechts twee Euroboxen. Met de uitgebreide BOXIO bundel heb je altijd alles bij je wat je nodig hebt en kun je altijd en overal je behoeften vervullen zonder elektriciteit.
Product bekijken
BOXIO - SANITAIR: Complete set met urineverwijderend toilet, mobiele wastafel en accessoires

Vanlife en surfen: Een perfecte combinatie?

Veel surfers overnachten in hun auto of busje als ze op reis zijn. Daar zijn drie redenen voor: Het is goedkoper dan hotels of Airbnb's, het biedt de flexibiliteit om verschillende surfspots te verkennen en je kunt direct aan zee slapen om als eerste van de golven te genieten. Maar deze hausse, aangewakkerd door de pandemie van het coronavirus, heeft ook nadelen. Overvolle kampeerplaatsen, te veel surfers in het water en de daaruit voortvloeiende spanningen met lokale surfers en bewoners leiden vaak tot gesloten plekken en beperkt surfplezier.

Als je nog niet genoeg hebt van dit onderwerp, kun je de podcast van de film hier beluisteren:

  BOXIO: jouw partner voor duurzaam surfen

  Met BOXIO kun je je ecologische voetafdruk minimaliseren en tegelijkertijd optimaal van surfen genieten. Onze producten zijn milieuvriendelijk en praktisch, zodat je van je surftocht kunt genieten zonder een voetafdruk achter te laten. Ontdek onze oplossingen voor een duurzamer vanlife en help de plaatsen waar we van houden te beschermen en te behouden.

  Uw Boxio-team

  BOXIO - WASH PLUS - Wastafel startset

  Of het nu op een ontspannen kampeervakantie is, op je mobiele verkoopstand of op de bouwplaats - onze mobiele wastafel is je trouwe metgezel. Hij is licht, compact en volledig zelfvoorzienend. Hij verbruikt heel weinig water en je kunt hem gewoon bij elke kraan bijvullen.
  Product bekijken
  BOXIO - WASH PLUS - Wastafel startset

  Volgende lezen

  Gartenhaus im Grünen
  Dachzelt Festival - Trenntoilette, Mobiles Waschbecken, Gaskocher und Boxio

  Laat een reactie achter

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.