Renault Kangoo Camper: bewuster reizen met BOXIO

Renault Kangoo Camper: Bewusster reisen mit BOXIO

Heb je al de een of andere website bezocht en verschillende minicampermodellen bekeken? Misschien ben je de Renault Kangoo nog niet tegengekomen, maar wij zeggen: neem eens een kijkje, want met een Kangoo camping ombouwkan het eigenlijk niet misgaan. De kleine Renault Kangoo Camper Van is ideaal als je in de stad woont en van reizen houdt. Vooral als je van minimalistisch houdt, is de Kangoo echt iets voor jou! In dit artikel vertellen we je hoe je een droogtoilet installeert zoals de BOXIO in de Kangoo Camper en bekijk de coole mini-van van dichtbij!

Reizen in stijl met de Renault Kangoo Camper en BOXIO

Hoe kleiner je camper, hoe milieubewuster je reist. Het is geweldig dat je voor een Renault Kangoo hebt gekozen! Misschien zit minimalisme toch al in je bloed, of misschien wil je er eindelijk aan beginnen. Toch is het de moeite waard om een draagbaar toilet zoals de compacte BOXIO-Toilet om mee te nemen.

Waarom? We weten uit ervaring dat naar het toilet gaan altijd een probleem is als je kampeert en dat een toilet in principe geen luxe is, maar een noodzaaknoodzaak. Want iedereen die milieubewust is, weet dat je weliswaar op veel plekken snel het bos in of achter de bosjes kunt gaan, maar dat je eigenlijk al je restjes mee terug moet nemen. En dat geldt zeker ook voor toiletafval. Pak de BOXIO gewoon in de kofferbak van je Renault Kangoo en maak je er voortaan geen zorgen meer over!

Tip: A Camping-spoelbak in praktisch Eurobox-formaat past zeker naast de BOXIO. Zo heb je altijd stromend water, zonder elektriciteit!

BOXIO - WASH

Op een ontspannen kampeervakantie, in je mobiele winkel of op de bouwplaats - onze mobiele wastafel is je trouwe metgezel. Hij is licht, compact en volledig zelfvoorzienend. Hij verbruikt weinig water en je kunt hem gewoon bij elke kraan bijvullen.
Product bekijken
BOXIO - WASH

Welke Renault Kangoo versies zijn geschikt voor kamperen?

Voor kampeervakanties zijn er verschillende Renault Kangoo-versies om uit te kiezen, waaronder de Grand Kangoomet een verlengde wielbasis. Deze ruime bestelwagen biedt veel ruimte voor creatieve kampeeruitbreidingen. Ook verkrijgbaar is de Renault Kangoo Rapid, die met zijn flexibele laadruimte ook perfect geschikt is om te kamperen. De milieuvriendelijke Renault Kangoo Z.E. (Renault Kangoo E-Tech) biedt ook een elektrische optie voor milieubewuste reizen.

.

Speciale camping conversion kitstoveren de Kangoo in een comfortabele camper met slaapruimte, opbergruimte en zelfs een kleine keuken. De Grand Kangoo biedt extra ruimte binnenin en op het dak voor je kampeeravonturen. Of het nu voor twee personen is of voor een grotere groep, de vele varianten van de Kangoo maken kampeeroplossingen op maat mogelijk.

Tip: Ben je nieuw op de camping? Lees dan dit bericht over de absolute Kamperen-basisuitrusting!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een Renault Kangoo camper?

Laten we meteen beginnen met de belangrijkste voordelen die de Renault Kangoo je biedt, vooral als je gaat kamperen:

1. verbruik

 • Zuinig met brandstof:De kleine camper kenmerkt zich vooral door zijn zuinige brandstofverbruik.
 • Milieuvriendelijk:Het helpt de CO₂-uitstoot te verminderen en het milieu te beschermen.

2. praktisch formaat

 • Compacte afmetingen: De Kangoo Camper heeft een compact formaat dat het rijden in stedelijke gebieden en op smalle wegen makkelijker maakt.
 • Makkelijk parkeren:Door het praktische formaat kun je ook gemakkelijk parkeren, vooral op plaatsen met beperkte ruimte.
 • Veelzijdig interieur: Ondanks het compacte formaat biedt het interieur van de Renault camper veel ruimte voor slapen, koken en opslag.
 • Elke dag praktisch: Je kunt de Kangoo Camper zowel gebruiken als busje om te reizen als als alledaags voertuig voor in de stad.
3. flexibiliteit
 • Kampeeroptie: Dankzij het ruimtelijke concept kun je comfortabel overnachten in de Kangoo zonder afhankelijk te zijn van extra overnachtingsmogelijkheden.
Wat mag er niet ontbreken aan een Renault Kangoo-campervan?

Deze voordelen hebben je overtuigd? Ga dan verder met onze praktische Renault Kangoo camping conversion guide! Let op: Natuurlijk moet je de camper altijd aanpassen aan je individuele behoeften en professionele ondersteuning krijgen bij de ombouw. In deze gids hebben we de belangrijkste basisprincipes voor je samengevat:

Zitbank

 • Opklapbare of afneembare zitbank:De zitbank moet omgebouwd kunnen worden tot een bed om een slaapgedeelte te creëren.
 • Opbergruimte onder de zitbank:Geeft ruimte voor kampeeruitrusting, kleding en andere spullen.
 • Comfortabele bekleding: Voor comfortabel zitten en slapen.

Keukenblok

 • Kookvoorzieningen:Met een klein campingfornuis kun je maaltijden bereiden.
 • Werkblad: Een uitklapbaar of verwijderbaar werkblad creëert ruimte voor het bereiden van voedsel.
 • Opbergruimte voor serviesgoed en kookgerei:Opbergruimte voor potten, pannen, borden, bestek, etc.
Wastafel Blad
 • Schappen en vakken:Ruimte voor persoonlijke spullen, eten en kampeeraccessoires.
 • Haken en houders:Voor het ophangen van kleding en handdoeken.
 src=

Tip: Meer informatie over het onderwerp uitbreiding is te vinden in onze artikelen "Minicamper-ombouw - zo werkt het" en "Vanlife-interieur-ombouw-voor-een-comfortabele-reis".

3 tips voor meer ruimte in de Renault Kangoo-camper

In een minicamper zoals de Renault Kangoo is het extra belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Voor jou betekent dit: kies voor minimalisme en beperk je tot de essentiële accessoires. Een vuistregel: pak de bagageruimte nooit helemaal vol. Tijdens de reis zul je nooit alles even netjes opbergen en uiteindelijk altijd meer ruimte nodig hebben 😉

Denk vooral aan de volgende punten bij het optimaliseren van de ruimte:

 1. Opbergruimte onder het bed:Integreer een opbergruimte onder het bed van je voertuig. Hier kun je grotere voorwerpen zoals stoelen of sportuitrusting vervoeren.
 2. Verlichting:Gebruik goed geplaatste LED-lampen om de ruimte te verlichten. Dit vergroot de ruimte visueel.
 3. Dingen opgeruimd houden:Houd het interieur opgeruimd door regelmatig op te ruimen en overbodige spullen te verwijderen.

Renault Kangoo Camper: Conclusie

De Kangoo is echt een van de beste opties als je een iets goedkopere camper wilt en toch wilt profiteren van de voordelen (zoals een laag brandstofverbruik, praktische afmetingen en aanpasbaarheid). Een Renault Kangoo minicamperconversie is ideaal als je een lange reis wilt maken met weinig bagage maar niet wilt inleveren op het comfort van een BOXIO-toilet of BOXIO-wastafel!

!

Tip: Is de Renault Kangoo minicamper iets te klein voor je? Kijk dan eens naar de volgende alternatieven: Ontdek de Volkswagen T5 Camper met BOXIO of Mercedes Vito CamperBOXIO - TOILET MAX+ Scheidingstoilet complete set

Product bekijken
BOXIO - TOILET MAX+ Scheidingstoilet complete set

Renault Kangoo Camper: FAQ

Kan je slapen in een Renault Kangoo?

Ja, je kunt slapen in een Renault Kangoo, vooral als deze is omgebouwd tot een comfortabele minicamper.

Wat kost een Renault Kangoo?

De kosten van een Renault Kangoo variëren afhankelijk van het model, de uitrusting en de locatie, maar beginnen over het algemeen bij een basisprijs van ongeveer €26.000 in Duitsland.

Welke auto is vergelijkbaar met de VW Caddy?

De VW Caddy heeft vergelijkbare modellen zoals de Renault Kangoo en de Fiat Doblo, die allemaal populair zijn als compacte gezinsauto's, bestelwagens en campers.

Hoe werkt een eenvoudige Renault Kangoo camperconversie?

Een basisconversie van de Renault Kangoo Camper bestaat uit het verwijderen van de achterbank, het installeren van een modulaire Kangoo campingkit die een zitplaats en bed in één biedt, en het toevoegen van opbergruimte en eenvoudige keukenelementen voor basiskampeerbehoeften.

Volgende lezen

Freiheit auf vier Rädern: Entdecke den Volkswagen T5 Camper mit BOXIO!
Fiat Ducato Camper: Perfekt für dein BOXIO-Abenteuer

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.