Hoe werkt een droogtoilet?

Trenntoilette

Hoe een urine-ontlastend toilet werkt in detail uitgelegd

De vrijheid van de weg ontdekken, verre oorden verkennen en het leven van alledag achter je laten - dat is vanlife. Of het nu alleen is met een spannend boek in de ondergaande zon of als een avontuurlijk stel dat de wereld rondreist in hun eigen omgebouwde bestelwagen - de vanlife-beweging groeit gestaag. Maar ondanks alle romantiek rijst de praktische vraag: hoe regel je de nodige zaken terwijl je reist? Het ombouwen van een busje kan duur zijn, dus is er een goedkope maar effectieve oplossing nodig. Dit is waar het droogtoilet om de hoek komt kijken - een slimme metgezel voor alle vanlife-liefhebbers. In deze gids leggen we uit hoe het populaire "camper toilet" werkt!

Wat is een droogtoilet?

Een droogtoilet (ook bekend als scheidingstoilet of composttoilet) is eentoilet zonder doorspoelingwaarin de vaste stoffen worden opgevangen in een daarvoor bestemde container en worden gescheiden van de urine. Op plaatsen die niet op de riolering zijn aangesloten, is het scheidingstoilet een geurarm, zuinig en ecologisch alternatief voor het chemisch toilet. De uitwerpselen kunnen dan biologisch gerecycled worden als meststof. Dit bespaart onder andere water en ontlast rioolwaterzuiveringsinstallaties en stortplaatsen. Op deze manier kun je een persoonlijke bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu en je daar achteraf goed over voelen.

Trenntoilette

Tip: Welk mobiel toilet is het meest geschikt voor uw behoeften? Lees hier meer: "Camper toilet: Naar het toilet gaan als je met een camper reist".

Hoe is een scheidingstoilet opgebouwd?

Het klassieke droge toilet bestaat uit drie onderdelen: het scheidingselement, de solids-bucket en deurinefles. Andere accessoires zijn composteerbare zakken en grit voor de vaste stoffen om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust bent voor de komende reis met het busje. De structuur van een scheidingstoilet met de afzonderlijke onderdelen wordt hieronder weergegeven:

Trenntoilette

(1) Scheidingselement

Wat is de functie van het scheidingselement? Deze wordt gebruikt om de vaste stoffen van de urine te scheiden. We hebben zeven verschillende prototypen getest totdat wij en de vele testpersonen tevreden waren met het resultaat. Om schoon te maken kun je de afscheiderinzet uit de doos halen en afspoelen. We raden aan om een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel te gebruiken voor het schoonmaken.

(2) Bak voor vaste stoffen

De bak voor vaste stoffen wordt gebruikt om vaste stoffen op te vangen. Tijdens het gebruik zit er een zak in die weggegooid en vervangen moet worden, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Je kunt ook hennepstrooisel aan de uitwerpselen toevoegen, dat nare geurtjes voorkomt en vocht bindt. Het strooisel is absorberend en door het mengen van uitwerpselen en strooisel zijn de uitwerpselen gemakkelijker te composteren.

U moet de container voor vast afval ook regelmatig schoonmaken om de hygiëne te handhaven. We raden ook aan om biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het schoonmaken. De vaste stoffen kunnen vervolgens worden gecomposteerd. Zorg ervoor dat de compostering voltooid is voordat je de grond op een bed verspreidt.

(3) Urinebussen

Het laatste belangrijke onderdeel van het droge toilet is de urinepot. Zoals de naam al zegt, wordt de urine hier gescheiden van de vaste stoffen opgevangen. Een droogtoilet is niet ontworpen om urine lang in de opvangbeker te bewaren. Je moet hem daarom elke twee tot drie dagen legen om te voorkomen dat er onaangename geurtjes ontstaan

.

Tip: Je kunt de urine verdund 1:10 met water gebruiken om de tuin te besproeien!

Nu is het belangrijk om te weten hoe het urineverspreidend toilet werkt en waar je vooral op moet letten bij het gebruik ervan.

Droogtoilet: hoe het in detail werkt

Trenntoilette

Modellen zoals het BOXIO toilet werken zonder water, zonder chemicaliën, eenvoudig en milieuvriendelijk. Laten we stap voor stap bekijken hoe je ze kunt gebruiken!

1. kopen

Je kunt het BOXIO toilet online kopen. Het wordt geleverd in een pakket dat alle benodigde onderdelen bevat

.

2. montage

Het BOXIO toilet bestaat uit drie hoofdonderdelen: het scheidingselement, de container voor vast afval en de urinecontainer.

Tip:In dezevideo laten we precies zien waar en hoe je de meegeleverde schroeven plaatst.

3. gebruik

Vouw eerst het scheidingselement op en bekleed de afvalcontainer met een scheurbestendige, composteerbare zak. Voeg dan een handvol hennepstrooisel toe. Vergeet niet om het deksel van de urinecontainer af te schroeven - en je kunt aan de slag! De vloeibare en vaste uitwerpselen worden gescheiden door het scheidingselement en opgevangen in aparte containers. Dit vermindert geurtjes en maakt gerichte recycling of verwijdering mogelijk.

4. Verwijdering van het bedrijf

De vaste uitwerpselen vallen in de container voor vaste stoffen en kunnen worden weggegooid met composteerbare zakken en strooisel voor de vaste stoffen. De urine wordt naar de opvangbak geleid.

Voorzorgsmaatregel: Wanneer u vaste stoffen en urine weggooit, zorg er dan voor dat dit gebeurt in de daarvoor bestemde ruimtes. Zorg ervoor dat de locaties niet vervuild raken. In het verleden heeft dit steeds vaker geleid tot ergernis bij omwonenden en verbodsborden van de autoriteiten.

5. Schoonmaken van het toilet

Na het verwijderen van de uitwerpselen moet je het toilet schoonmaken. Het is heel belangrijk om alle afzonderlijke onderdelen grondig schoon te maken om geurtjes te voorkomen en voor een goede hygiëne te zorgen

.

Tip:Gebruik BOXIO-Clean! Dit is een ecologisch reinigingsconcentraat en kan worden gebruikt als allesreiniger, badkamer- en toiletreiniger.

Trenntoilette Boxio

BOXIO - TOILET: DE DROGE TOILET

 • Gemaakt in Duitsland
 • Eerlijke prijs-kwaliteitverhouding
 • Ruimtebesparende oplossing
 • Box en scheidingselement gemaakt van gerecycled materiaal
 • Duurzame en stevige doos in Euroformaat (40x30)
 • Schone oppervlakken en afwasbaar plastic
 • Comfortabele scheidende inzet

Welke problemen kunnen vrouwen hebben met het urineverwijderingstoilet?

Droogtoiletten zijn geen luxe toiletten, dat is zeker. Dus zou het kunnen dat (met name) vrouwen problemen hebben met het gebruik van toiletten met urineafvoer?

Apart toilet Boxio

Ja, in het begin kan het wat moeilijk zijn, vooral als je nog nooit een droogtoilet hebt gebruikt. Zelfs als je ongesteld bent, is het even wennen om naar het mobiele toilet te gaan. Maar deze eerste moeilijkheden zijn gemakkelijk te overwinnen!

 • Mikken: Het vergt enige oefening om de urine precies in de opvangbeker te krijgen en de vaste stoffen in de container erachter. Maar als er ondanks je inspanningen iets misgaat, is dat niet erg.
 • Menstruatiecup: Je kunt je menstruatiecup gemakkelijk onderweg gebruiken. Je kunt hem het beste legen in het vaste-stofreservoir van je urinedivergerende toilet.
 • Tampons en maandverband:U kunt wegwerpproducten zoals tampons of maandverband ook direct achter in het toilet of in een aparte afvalbak gooien.

U kunt het urinedivergerende toilet gewoon gebruiken tijdens uw menstruatie. Het biedt je zelfs enkele voordelen, zoals een privé en stressvrije ruimte om je menstruatie te verwerken zonder gebruik te hoeven maken van een openbaar toilet.

[product_metaobject_2]

Tip: Een droog toilet is vaak ook een zegen voor kinderen. Lees meer in ons artikel: "Toilet voor in de auto: Zo gebeuren er geen ongelukken onderweg!""

Kan het droogtoilet ook worden gebruikt voor diarree?

Laten we overgaan op een onderwerp dat allesbehalve aangenaam, maar wel belangrijk is: urinedroogtoilet + diarree: werkt het?

Je kunt je droogtoilet ook gebruiken als je diarree hebt. Je moet dan wel een aantal extra maatregelen nemen.

 • Voeg meer kattenbakvulling toe: Als je kat diarree heeft, kun je gewoon meer kattenbakvulling in de bak met vaste stoffen doen. De extra kattenbakvulling helpt de vloeistof op te nemen.
 • Vervang de zak vaker: Als je huisdier diarree heeft, moet je de zak in de bak voor vaste afvalstoffen vaker vervangen. Dit zorgt voor de nodige hygiëne en minimaliseert geurtjes.
 • Gebruik een aparte bak voor vaste afvalstoffen: Als de diarree het gevolg is van een ziekte, moet je een aparte bak voor vaste afvalstoffen gebruiken. Dit helpt de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen.

Droogtoilet: Conclusie

Na te hebben bekeken hoe een droogtoilet werkt, is het tijd voor een samenvatting: Deze alternatieve toiletoplossing zonder doorspoelen - vooral in de context van Vanlife - biedt veel voordelen.

 • Het vangt vaste stoffen en urine efficiënt op in aparte containers, heeft geen wateraansluiting nodig, kan overal worden geïnstalleerd en is daarom geurvrij, zuinig en milieuvriendelijk.
 • Gebruik is kinderspel.
 • Het afval achteraf weggooien is heel eenvoudig dankzij de composteerbare zakken.


Desondanks de occasionele uitdagingen van het gebruik tijdens menstruatie of diarree, bieden droge toiletten een veelzijdige, duurzame en praktische oplossing voor het dagelijkse kamperen

.

[product_metaobject_1]

Droogtoilet: FAQ

Hoe werkt een droogtoilet?

Een droog toilet scheidt vaste en vloeibare uitwerpselen in aparte containers. Vaste uitwerpselen worden bedekt met strooisel om geuren te verminderen en het droogproces te bevorderen, terwijl urine apart wordt opgevangen.

Hoe gebruik je een droogtoilet

Hier volgt een korte stap-voor-stap uitleg over het gebruik: 1️⃣ Ga er gewoon op zitten en je kunt gaan, net als op een normaal toilet. 2️⃣ Gooi het toiletpapier in de container voor vaste afvalstoffen of apart. 3️⃣ Bestrooi vast afval met het geurbindende hennepstrooisel.

Wat te doen met de urine uit een droogtoilet?

De urine uit een droogtoilet wordt meestal in een opvangbak geleid. Deze opvangbeker bevindt zich direct onder de opening van het BOXIO toilet. Zodra de opvangbeker vol is, kan deze geleegd worden in bijvoorbeeld een openbaar toilet.

Waar laat ik het toiletpapier met een urineleverend toilet?

Het toiletpapier kan in de container voor vast afval worden gegooid. Elk normaal toiletpapier kan worden gebruikt voor het scheidingstoilet. Bedek de vaste uitwerpselen aan het eind met wat strooisel. De afvalzak en de inhoud kunnen eenvoudig en veilig worden weggegooid bij het restafval.

Hoe werkt een droogtoilet op de camping?

Een droogtoilet op de camping werkt ook zonder water. Dit systeem bespaart hulpbronnen en is bijzonder geschikt voor plaatsen met beperkte toegang tot water of in natuurgebieden.

Hoe werkt een droogtoilet in een camper?

Een droogtoilet in een camper werkt als volgt: Het scheidt vast en vloeibaar afval in aparte containers en gebruikt strooisel om de geur onder controle te houden en de uitwerpselen te drogen.

Volgende lezen

image
Nordlichter Boxio

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.