GARTEN

5 ultieme tips voor het kweken van je moestuin

5 ultimative Tipps zum Anlegen deines Gemüsegartens

Heb je een volkstuin en wil je je eigen groenten kweken? Met een beetje planning, geduld en toewijding kun je je tuin omtoveren tot een productieve eco-oase. We laten je zien welke stappen je moet nemen om je tuin te organiseren en hoe je het tuinseizoen succesvol kunt beginnen.

 • Plan je tuin:
 • Ten eerste moet je nadenken over wat je wilt planten.

  Welke groenten zijn het meest geschikt voor jouw klimaat en welke zijn nodig voor het seizoen?

  Plant niet te veel tegelijk - neem de tijd en plant je groenten in fases zodat je de oogst beheersbaar kunt houden.

  Als je alles hebt bepaald, markeer je de grond en kijk je naar de volgorde van de planten. Een ruwe planning zou voldoende moeten zijn. • Bereid de grond voor:
 • Om de planten goed te laten gedijen, is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Voor moestuinen moet je zoeken naar grond die compost bevat.

  Daarnaast moet je de pH-waarde van de grond meten - de optimale pH-waarde is 6,5 - 7. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om het "onkruid" volledig te verwijderen.

  In de meeste gevallen zijn deze methoden echter niet echt ecologisch en het is nu bewezen dat bepaalde planten elkaar ondersteunen om beter te groeien. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, kijk dan eens naar de termen "natuurlijke tuin" of "permacultuur".
 • Begin met planten:
 • Zodra je de grond hebt voorbereid, kun je eindelijk beginnen met het kweken van groenten! Elke groente heeft andere voorwaarden - zorg ervoor dat je alle informatie hebt voordat je begint met planten:

  Hoe diep moet je de zaden planten? Hoe diep is de afstand tussen de planten? Hoe vaak moet je water geven? Is de variëteit bestand tegen ziekten?


  Insidertip: Je kunt ook echt oude zaden krijgen in verschillende Facebookgroepen. Met andere woorden, geen sterk veredelde groenten en fruit die elk seizoen opnieuw moeten worden gezaaid en echt heerlijk smaken.


 • Het tuinseizoen begint!
 • Heb je al je planten geplant? Dan is het tijd om te wachten tot ze groeien! Heb geduld - het duurt even voor alles geoogst kan worden en controleer regelmatig of alles in orde is: Is er nog genoeg zon? Heeft zich ergens schimmel gevormd? Een tijdige behandeling kan onaangename gevolgen voorkomen en je helpen om je oogst succesvol af te ronden!


 • Watervoorziening & sanitair
 • Niet elke volkstuin heeft een goed functionerend water- en sanitaire voorziening. Met de Boxio-Wash, een wastafel waarmee je zonder stroom je handen kunt wassen, afspoelen of douchen, en de Boxio-Toilet, een droog scheidingstoilet, ben je ook op dit gebied optimaal voorzien.


  Nu ben ook jij klaar voor het tuinseizoen! Met een beetje planning en geduld kan iedereen zijn droom van een eigen moestuin op zijn volkstuin verwezenlijken - de resultaten zijn het zeker waard! Dus ga aan de slag en geniet binnenkort van verse groenten uit eigen tuin!


  Uw Boxio team

  BOXIO - WASH

  Op een ontspannen kampeervakantie, in je mobiele winkel of op de bouwplaats - onze mobiele wastafel is je trouwe metgezel. Hij is licht, compact en volledig zelfvoorzienend. Hij verbruikt weinig water en je kunt hem gewoon bij elke kraan bijvullen.
  Product bekijken
  BOXIO - WASH

  Volgende lezen

  Camping für Senioren: Tipps für einen Campingurlaub in der Natur
  3 schnelle Rezepte für deinen Campingtrip
  05.06.2023

  3 snelle recepten voor op de camping

  Laat een reactie achter

  Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.