CAMPING

Kamperen voor senioren: tips voor een kampeervakantie in de natuur

Camping für Senioren: Tipps für einen Campingurlaub in der Natur

Hoe ouder je wordt, hoe meer je een vakantie wilt zonder stress en spanning. Waarom kamperen een populaire vorm van vakantie is voor senioren en welke tips we hebben voor een ontspannen vakantie lees je hieronder.


Camping für Senioren- Komfort sollte an erster Stelle stehen

Camping 60 plus - een ontspannen vakantie

Kamperen wordt niet alleen onder jongvolwassenen steeds populairder. Zelfs op oudere leeftijd is dit type vakantie een heerlijke manier om van de natuur te genieten en zelfbepaalde ontspanning te vinden binnen de eigen vier muren - want in tegenstelling tot de all-inclusive vakantie, heeft kamperen nog steeds iets van een eigen huis. Maar wat maakt kamperen naast zelfbeschikking nog meer zo aantrekkelijk?

Wat zijn de voordelen van kamperen voor senioren?

Naast de zelfbeschikking en de nabijheid tot de natuur die kamperen met zich meebrengt, biedt het ook andere voordelen voor senioren:


Das Camping in einem Wohnmobil bietet für Menschen 50plus viele Vorteile

Geniet in gelijke mate van gezelligheid en rust

Kamperen is de perfecte vakantie die saamhorigheid en gezelligheid combineert. Op een camping vind je altijd wel aansluiting en nieuwe contacten, waardoor ouderen zich minder alleen voelen. En als je geen zin hebt in sociale interactie, kun je je snel terugtrekken in je camper en genieten van de rust.

De mix van gezelligheid en privacy is dus een mooi voordeel op campings.

Hoog comfort met de camper of motorhome

Wie kamperen alleen associeert met tenten en oncomfortabele slaapzakken heeft het mis. Met een camper of zelfs een motorhome kun je genieten van een hoog niveau van comfort. Het voordeel van een eigen toilet en douche en een gedeelde slaap-, eet- en woonruimte bieden ook senioren optimaal comfort.

Droge scheidingstoiletten zoals het BOXIO toilet, die gemakkelijk te gebruiken zijn en weinig tot geen ruimte innemen, zijn geschikt voor uw eigen sanitaire voorzieningen. Dit bespaart je de lange wandeling naar het sanitair op de camping.

Op leeftijd afgestemde campings

Tegenwoordig zijn campings goed uitgerust zodat elke leeftijdsgroep zich thuis kan voelen. Vooral in Duitsland zijn er barrièrevrije campings voor senioren, gelegen aan zee of in de bergen.

In de meeste gevallen is er ook medische zorg. In plaats van u zorgen te hoeven maken over uw eigen gezondheid, kunt u volledig ontspannen aan uw reis beginnen.

Stressvrije aankomst en vertrek

Stressvrij is hier precies het sleutelwoord: Een ander voordeel dat seniorencamping met zich meebrengt is de onafhankelijke manier van aankomen en vertrekken. Geen vaste aankomsttijd, een willekeurig aantal pauzes en de spontane keuze van de bestemming wekken vanaf het begin van de vakantie een aangenaam gevoel van vrijheid op. Naarmate je ouder wordt, wil je het immers wat rustiger aan doen - kamperen biedt pure ontspanning voor jong en oud. 

Tips voor kampeervakanties voor senioren

Om de tijd met je partner zo ontspannend mogelijk te maken, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden als je een kampeervakantie voor of met senioren 50 plus plant:

1. De juiste kampeeruitrusting

Hoe ouder je wordt, hoe meer comfort een belangrijke rol speelt. Daarom mag de kampeeruitrusting niet te zwaar zijn: grote onderdelen zijn eerder een last dan een lust, en de som van de afzonderlijke onderdelen moet ook zo klein mogelijk zijn. De eenvoudigste oplossing is een camper. Het droge scheidingstoilet of de mobiele wastafel van BOXIO zijn ook vederlicht om te vervoeren en zorgen voor een goede hygiëne en comfort tijdens de kampeertocht.

Das BOXIO Waschbecken ist eine von vielen portablen Hygiene-Möglichkeiten für das Campen in der Natur

2. Let op gezondheid

Fysieke fitheid neemt ook af met de leeftijd. Daarom is het belangrijk dat de activiteiten op een kampeervakantie altijd worden aangepast aan je eigen fitheid. Kamperen vergt vaak fysieke inspanning, zoals het opzetten van de tent of het lopen naar verschillende plekken op de camping zoals toilet- en douchefaciliteiten. Dat laatste kan in ieder geval succesvol worden uitgespaard met BOXIO.

3. Kies een toegankelijke camping

Nog een tip voor een kampeervakantie voor gepensioneerden: kies een camping zonder barrières. We raden je aan om bij het zoeken naar aanbiedingen te zoeken op termen als "barrièrevrij" of "goed uitgerust". Als je je over al deze dingen geen zorgen wilt maken, ga dan meteen voor de mobiele wastafel en het compacte BOXIO toilet. Zo kunt u nog stresslozer van uw kampeervakantie genieten en hebt u een ruimere keuze aan campings.

Campingplätze für Senioren sollten barrierefrei sein

Die besten CampingplätzeCampingaanbiedingen voor senioren: de beste campings

Welke kampeerbestemmingen zijn het beste voor senioren? Duitsland wordt beschouwd als een van de populairste kampeerbestemmingen voor mensen van alle leeftijden en heeft een grote voorsprong op andere bestemmingen dankzij het gevarieerde landschap. Geen wonder: of het nu bergen of zee zijn, wandelen of strandwandelingen - senioren hebben hier keuze te over. Met bijna 3.000 campings is er voor elk wat wils, zoals blijkt uit ons overzicht. Op dit punt willen we de volgende campings voor senioren van harte aanbevelen:

Camping Alpenblick in de Allgäu

Deze camping biedt een prachtig uitzicht op de Alpen en ligt dicht bij wandelpaden. Er zijn drempelvrije sanitaire voorzieningen en de staanplaatsen zijn vlak en goed toegankelijk voor senioren. 

Camping Havelberge in Mecklenburg-Vorpommern

Deze bestemming heeft een prachtige locatie: deze camping ligt aan de oevers van het Müritz-meer en biedt een rustige en ontspannen omgeving. Er zijn barrièrevrije sanitaire voorzieningen en de camping is ook toegankelijk voor rolstoelen.

Camping Amrum in Sleeswijk-Holstein

Camping Amrum ligt direct aan het strand en biedt een ontspannen sfeer. Hier kun je heerlijk genieten van het geluid van de zee en de aangename lucht. Er is ook een drempelloze toegang tot het strand.

Waar je ook bent: luxe kamperen met BOXIO 

Die BOXIO Trockentoilette ist das perfekte Utensil fürs Camping für Senioren

Kamperen voor senioren brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zoals eerder vermeld. Maar zelfs kleine aanpassingen kunnen veel stress en moeite besparen. Kamperen voor senioren vereist vooral één ding: comfort.

Comfort begint meestal met privacy en dus met toegang tot het toilet en de wasgelegenheid. BOXIO is het mobiele toilet voor op de camping en biedt een heel bijzondere luxe dankzij de eenvoudige bediening en de vele voordelen:

Geen waterverbruik

Omdat het een droogtoilet is, is er geen water nodig om het afval door te spoelen, wat bijdraagt aan een aanzienlijke waterbesparing.

Geurneutraliteit

Het scheidingstoilet BOXIO heeft een geurafsluiter die onaangename geurtjes voorkomt en zorgt voor een aangename gebruikerservaring.

Eenvoudige installatie

Het BOXIO droogtoilet is eenvoudig te installeren en kan binnen 30 minuten worden gemonteerd zonder speciale kennis of gereedschap.

Milieuvriendelijkheid

Geen waterverbruik, geen chemische schoonmaakmiddelen - BOXIO is absoluut milieuvriendelijk. Bovendien kan het afval worden gebruikt als meststof voor planten, waardoor er minder chemische meststoffen nodig zijn.

Flexibiliteit

De BOXIO droogtoiletten kunnen bijna overal geplaatst worden, omdat ze niet aangesloten hoeven te worden op een riolering. Ze zijn daarom zeer geschikt voor campings, eigen tuinhuisjes of andere plaatsen zonder rioolaansluiting.

rKamperen voor senioren - op avontuur

Kamperen als vakantie voor senioren wordt steeds populairder en is een goede afwisseling op georganiseerde all-inclusive vakanties. En als je de bovenstaande tips voor het plannen van een reis opvolgt, staat niets een ontspannen vakantie in de weg.

Ontdek nu onze BOXIO producten voor een ontspannen seniorenvakantie!

 

Volgende lezen

Camping-Grundausstattung – diese Dinge gehören auf die Camping-Checkliste
5 ultimative Tipps zum Anlegen deines Gemüsegartens

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.