CAMPING

Kampeertrends 2023: Van kampeeruitrusting tot happy place bestemmingen

Camping-Trends 2023: Von Campingausstattung bis Happy-Place-Destinations

Blick auf Asphaltstraße, auf der 2023 steht, umgeben von hügliger Landschaft und blauem Himmel mit Wolken

2023 wordt opnieuw het jaar van de kampeerboom: de dorst naar avontuur, het plezier in buitenactiviteiten en het verlangen naar flexibel reizen groeien ongecontroleerd. Ontdek in dit artikel welke kampeertrends caravanning in 2023 nog leuker zullen maken.

#1 Kampeerwagen: De 4x4 met vierwielaandrijving is helemaal in

Hymer-Offroad-Camper, als Basis-Fahrzeug Mercedes, mit 4x4-Allrad-Reifen

De CMT 2023 in Stuttgart - 's werelds grootste publieks- en toerismebeurs - onthulde de kampeertrends voor het lopende jaar. Naast grote, massieve expeditievoertuigen waren in de beurshallen VW-bussen, campers en caravans van allerlei aard te zien. Wat hier vooral opvalt is de trend naar de 4x4 all-wheel-drive look: off-road banden, hogere voertuigen, snorkels en matzwarte stickers - alle campers moeten eruit zien alsof ze gemaakt zijn voor een moddertocht.

Het zelf doen van de bestelwagenombouw blijft een populaire camperhobby, want zo begint je avontuur al voordat de eerste reis begint. Het geeft je ook de mogelijkheid om je camper of caravan op maat te maken: van het keukentje tot het bed kun je je eigen concepten bedenken.

Wat is er nog meer nieuw? Als gevolg van knelpunten in de toelevering bij Fiat worden steeds vaker andere basisvoertuigen zoals Ford-Transit of Mercedes gezien voor paneelwagens en campers. Deze modellen zijn ook echt goede basisvoertuigen.

#2 Kampeeruitrusting: felle kleuren zijn de trend

Wohnwagen Innenansicht: Weiße Holzverkleidung, helle Kissen und Wolldecken

Of het nu gaat om campers of caravans, alles gaat in de richting van lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Vooral kampeerders die hun reisvoertuigen tijdens de pandemie hebben gekocht, maken zich dit jaar op om te verbouwen of om te bouwen. Daarnaast willen veel kampeerders op hun reizen wat meer luxe en een comfortabeler kampeermiddel dat duurzaam is.

Bovenaan de lijst van must-haves bij kampeeruitrusting staat een eigen sanitaire voorziening. Ook hier gaat de trend van chemische toiletten naar duurzame gescheiden toiletten.

#3 Kampeerplaatsen: Wild kamperen blijft een trend

Wildcamping: Van mit Aufstelldach in Schottland

Wild kamperen zal in 2023 een trend blijven en zelfs populairder worden. Want terwijl kampeerders ontsnappen aan de dagelijkse stress in de natuur, willen ze ongestoord zijn, d.w.z. weg van de officiële camping. Mensen zijn ook op zoek naar unieke plekken met een adembenemend landschap.

#4 Activiteiten: Fit & actief dit is hoe kampeerders willen leven en reizen

Camper-Pärchen beim Kajak fahren

Tussen de avondsfeer rond het kampvuur en gewoon ontspannen in de hangmat, willen kampeerders ook iets beleven. Daarom mogen coole buitenactiviteiten niet worden verwaarloosd. Of het nu met een hond of een partner is, Duitse kampeerders houden van gezelligheid, zoals u ons vertelde in de enquête over Duits kampeergedrag. Wat kunt u samen doen?

Klassieke buitenactiviteiten die nooit vervelen zijn:

 • Fietsen

 • Wandelen

 • Klimmen

 • Kajakken

 • Geo-caching

 • Bedevaarten

 • Bushcrafting

 • Staand peddelen

 • Surfen

 • Kiteboarden

 • Vissen

 • Snorkelen/duiken

💡Extra tip voor authentieke reiservaringen: Wat dacht je van helpen bij de olijvenoogst in Griekenland? Dan heeft Camping Sikia precies wat u zoekt.

#5 Bestemmingen die bijzonder de moeite waard zijn in 2023

De wereld is vol natuurlijke spektakels die het ontdekken waard zijn. Sommige hebben we minder kans om te zien dan andere. Dit is bijvoorbeeld het geval met onze eerste reistip.

 1. Je kunt je op 14 oktober 2023 vergapen aan deze ringvormige zonsverduistering boven Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Dus wat dacht je ervan om dit natuurspektakel direct te combineren met een coole roadtrip door de States?

  Aufnahme von ringförmiger Sonnenfinsternis und Palmen sind zu sehenCamper-Wohnwagen beim Road-Trip durch die USA
 2. Als het hemels wordt, dan is het noorderlicht altijd een reis waard. Waar je ze wilt zien, kun je kiezen uit Alaska, Canada, Finland, IJsland en Noorwegen.

  Nachtwinterlandschaft mit grünen Nordlichter über den Bergen und Reflexion auf der Wasseroberfläche
 3. Als u niet precies wilt reizen waar iedereen gaat kamperen en op zoek bent naar een verrassing, raden wij u de moddervulkanen van Berca in het prachtige Roemenië aan.

  Aufnahme von Schlammvulkan bei Abenddämmerung

   

Kampeertrends Conclusie: Kamperen 2023 wordt een plezier!

Fröhliches Camping: Pärchen sitzt am Lagerfeuer und schaut in die Sterne

Eén ding is zeker: de vraag naar authentieke natuurbeleving, hoogwaardig kampeermateriaal, ecologische mogelijkheden en luxe kampeerervaringen blijft groeien. Want kampeerders houden ervan om de natuur van dichtbij te beleven, met z'n tweeën onvergetelijke avonturen te beleven en optimaal bij te komen van de uitdagingen van alledag.

 

Camper Trend FAQ

Hebben campers nog een toekomst?

Ja, campers hebben nog steeds een toekomst vanwege hun flexibiliteit en gemak. Veel mensen waarderen de vrijheid en onafhankelijkheid die een camper biedt en gebruiken hem voor langere reizen of als budgetaccommodatie.

Wanneer worden campers weer goedkoper?

Het is moeilijk te voorspellen wanneer campers weer goedkoper worden. De prijsontwikkeling voor campers hangt af van verschillende factoren, zoals de vraag, de kosten van grondstoffen en productie, de ontwikkeling van de valuta en de algemene marktomstandigheden.

Hoe lang mogen dieselcampers nog rijden?

Er is geen algemeen rijverbod voor dieselcampers, omdat het afhangt van de vervuilingsklasse waartoe ze behoren en waar je reist. Wel wordt de verkoop van nieuwe verbrandingsvoertuigen vanaf 2035 verboden. Volgens de huidige stand van zaken mogen bestaande voertuigen wel gebruikt blijven worden, omdat het anders in strijd zou zijn met de duurzaamheid.

Wanneer eindigt de kampeerboom?

Een einde aan de kampeerhausse is vrij onwaarschijnlijk, want mensen hebben altijd van de natuur gehouden als plek om te ontspannen. Hoe stressvoller het dagelijks leven wordt, hoe groter de behoefte aan kamperen en buitenactiviteiten.

Worden campers duurder in 2023?

Ja, campers zullen in 2023 duurder worden, omdat de prijzen van grondstoffen en dus ook de inkoopvoorwaarden voor producten en materialen van leveranciers onevenredig stijgen.

Wat is een camper nog waard na 10 jaar?

Er zijn verschillen in waarde afhankelijk van het merk en model. Het hangt ook af van de staat van de camper. In het eerste jaar verliezen campers ongeveer 20 procent van hun waarde, in het tweede twaalf procent en in de volgende jaren tussen de acht en tien procent. U kunt de marktprijzen onderzoeken op internetbeurzen.

Wanneer kantelt water in de camper?

Schoon water uit een drinkwaterpunt dat in een schone drinkwatertank wordt gevuld, is ongeveer een week houdbaar. Als het verse water bij het vullen door een waterfilter met fijne poriën wordt geleid of met chloor wordt gedesinfecteerd, blijft het een maand vers.

Wanneer kantelt een camper?

Bij storm en plotselinge sterke windstoten kan een camper omslaan.

Welke campermerken zijn de beste?

Dat is subjectief en hangt af van individuele behoeften. In Duitsland zijn vooral de merken Hymer, Bürstner, Dethleffs, Carado, Eriba, Laika Caravans, LMC en TEC populair.

Wat heeft de toekomst in petto voor campers?

In de toekomst zullen campers milieuvriendelijker en energiezuiniger zijn en uitgerust met nog meer geavanceerde technologie: systemen op zonne-energie, intelligente verwarmings- en koelsystemen en ultramoderne entertainment-elektronica.

Worden campers nog duurder?

Door de stijgende grondstofprijzen en hogere inkoopvoorwaarden voor leveranciersproducten en materialen worden campers duurder.

 

Volgende lezen

Mobiles Waschbecken für unterwegs kaufen: Hygiene & Komfort überall!
Sauberes Geschirr nach Abwasch, gestapelt auf einem Tisch, im Hintergrund ein Camper

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.