Als je met je camper onderweg bent, word je geconfronteerd met verschillende uitdagingen die voor ons in het bevoorrechte Duitsland volkomen vanzelfsprekend zijn.
Een daarvan is de kwestie van water en vooral waterbesparing.
U hebt weliswaar stromend water in uw camper, maar uw watertank is beperkt en u wilt zeker niet elke dag naar een nieuwe waterbron om uw watertank te vullen.
U wordt dus vanaf het begin geconfronteerd met het probleem van waterbesparing.
Hoe bespaar je water in de camper? Waar vul je hem weer bij? Waar en hoe vaak neem je een douche?
Wij hebben al deze vragen intensief behandeld. In dit artikel krijg je 7 tips om water te besparen in de camper. Laten we gaan!
Tip 1
Was niet elk stuk servies apart af. Het is verstandiger om alles één keer te verzamelen (meestal tot er geen lepel of bord meer schoon is) en dan alles samen af te wassen.
Onze ervaring, maar natuurlijk ook afhankelijk van uw kampeeruitrusting en kookgewoonten, is dat ongeveer om de 1-2 dagen.
Een bord waarop je alleen een broodje hebt gegeten kun je ook kort schoonmaken met een vochtige doek en daarna weer gebruiken.
De vogels zijn blij met de kruimels.
Tip 2
Het maakt niet uit of je camper een douche heeft of niet. Elke dag douchen is echt geen must, en het is zelfs niet goed voor je huid.
Afhankelijk van het seizoen waarin je reist, ben je waarschijnlijk vaak in zee en zijn er vaak stranddouches als je niet van het zout op je huid en haar houdt.
Neem even een snelle duik en je voelt je weer schoon.
Op dagen dat het wat koeler is of in de winter nemen we 1-2 keer per week een echte douche.
Op andere dagen is een kleine kattenwasbeurt met een molton en biologische zeep voor ons voldoende. Je kunt het water ook kort verwarmen als dat nodig is.
Heb je geen douche in je busje? Dan raden we je aan om het op campings te vragen. Vaak kun je er voor weinig geld gewoon onder springen.
Tip 3
In Duitsland zijn we vaak gewend de kraan te laten lopen. In een camper met een beperkte voorraad raden we aan de kraan altijd dicht te draaien als je geen water nodig hebt, bijvoorbeeld als je je handen wast.
Dit zou bijna vanzelfsprekend moeten zijn, maar wordt vaak vergeten. Herinner vooral de kinderen hier af en toe aan.
Tip 4
Om waterbronnen te vinden raden wij de app ''park4night'' aan. Als je een abonnement neemt (€9,99 per jaar), kun je in de filter "Waterbronnen" zoeken naar waterbronnen en zul je in Europa zeker vinden wat je zoekt.
Vooral lokale bronnen zijn geweldig. Het water is niet gechloreerd en dus drinkbaar.
Als u "park4night" niet wilt gebruiken, raden wij u aan gewoon "waterbronnen in de buurt" in te voeren in Google Maps. U vindt daar zeker wat u zoekt.
Tip 5
Je hebt waarschijnlijk vaak gehoord dat je in het buitenland minder water uit de kraan moet drinken. Het water is niet zo schoon als in Duitsland en wordt vaak gechloreerd om het langer houdbaar te maken.
Vaak staan er bordjes bij tankstations of waterstations waarop staat dat het water drinkbaar is. Wij raden dit water niet aan! Het smaakt sterk naar chloor en je weet nooit hoe lang het daar opgeslagen is geweest.
In het buitenland is het beter om water in de supermarkt te kopen. Je kunt het daar vaak in grote bussen kopen voor een paar cent.
Tip 6
Als je geen vaste wastafel met kraan en tank hebt, misschien zelfs een microcamper, dan raden wij de mobiele wastafel aan.
Hij wordt geleverd in een praktisch Eurobox-formaat, dus perfect om op te bergen, en heeft een schoonwatertank van 5 liter en een vuilwatertank van 5 liter.
Dankzij de handpomp is er zelfs geen elektriciteit nodig. Dus perfect voor de afwas of een kattenwasbeurt.
Tip 7
Respecteer het milieu en het ecosysteem om u heen. Vooral als u vaak buiten bent, dump uw afvalwater dan niet zomaar in de natuur.
Vooral meren hebben een gevoelig ecosysteem en de oppervlaktespanning wordt veranderd als u uw afvalwater, inclusief afwasmiddel, daar deponeert. Het maakt niet uit of u conventioneel of eco-afwasmiddel gebruikt.
Daarmee verstoor je een gevoelig systeem en vernietig je de habitat van andere belangrijke wezens.
Douche- en afwasmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn, worden aanbevolen. De markt voor deze producten groeit steeds meer en is de laatste jaren geëxplodeerd, vooral voor shampoo en douchegel. Als je er een boom water mee geeft, is dat geen groot probleem voor de omringende natuur.
We hopen dat onze 7 tips om water te besparen in de camper je helpen en wensen je een goede reis op je volgende roadtrip.
Als je dit bericht leuk vindt, kun je het gemakkelijk bookmarken op je Pinterest-profiel. Dan kun je het later snel weer terugvinden.
Uw BOXIO Team