BOOT

Vissers toilet: het maken van plicht uw comfort!

Angler steht mit Wathose und Angel im See
Angler steht mit Wathose und Angel im See

Als de "natuur roept", kan vissen gevaarlijk en soms zeer onaangenaam worden. In dit artikel lees je daarom welke problemen vissers hebben als het gaat om "big business". En welke oplossing de beste is.

Algemene "zakelijke problemen" bij het vissen

Junger Fischer, der mit Angelrute am lichten Seeufer steht, sich umblickt und nach einer Möglichkeit schaut, um auf's Klo zu gehen

Als je urenlang geniet van de idyllische omgeving aan het meer en wacht op je vangst, kan het een beetje "knellen" zijn. En nu? Visliefhebbers kunnen maar al te goed meeleven met de volgende uitdagingen:

 1. 🙄 Zakelijk probleem: geen toilet in de buurt. Als je vist in wateren die ver weg liggen van campings en restaurants, heb je geen toilet in de buurt. Je zou naar het dichtstbijzijnde tankstation kunnen rijden, maar eerlijk gezegd, wie wil die moeite doen? Dit onderbreekt je visplezier voor lange tijd. Zeker als je alleen vist, wil je je uitrusting niet onbeheerd achterlaten. Maar alles inpakken en weer opzetten heeft helemaal geen zin. Van plezier is geen sprake meer.

 2. Zakelijk probleem: een toilet in de buurt. Misschien kies je de oplossing"een toilet in de buurt" voor het probleem "geen toilet in de buurt". Met andere woorden, je kunt natuurlijk altijd proberen om dezelfde visplek naast een café te krijgen. Dit heeft het voordeel dat je hun toilet kunt gebruiken. Maar het heeft als nadeel dat je altijd op precies dezelfde plek vist en dat gaat vervelen. Op deze plekken zijn ook de meeste mensen. Echt rustig en relaxed is het niet.

 3. 🙄 Zakelijk probleem: het doen voor publiek . "Op naar het bos" is waarschijnlijk ieders eerste idee. Maar wat als het niet bestaat? Als er maar een paar goed zichtbare struiken zijn of als je het moet doen met de schaarse oeverbegroeiing? Dan moet je rekening houden met meer of minder toeschouwers (fietsers, joggers en wandelaars) in deze compromitterende positie.

 4. 🙄 Zakelijk probleem: midden in de pedaalmijnen. Ben jij een van die mensen die een plekje aan het meer heeft met een paar bomen en struiken in de buurt? Zo ja, dan is het je vast opgevallen dat niet iedereen het een goed idee vindt om een klapspade te gebruiken. Zo ziet het er achter die struiken uit - gewoonweg walgelijk. Afhankelijk van de lichtomstandigheden en de hoeveelheid afval die achterblijft, kun je niet goed genoeg opletten en toch een van de landmijnen pakken. Wat een overlast!

  Dit scenario is niet overdreven. In sommige wateren is deze vervuiling zo welig tierend dat het nodig was om een nieuwe verordening in te voeren.

BOXIO - TOILET

Ultralicht en compact droog scheidingstoilet - Voor onderweg of in het tuinhuisje, het BOXIO scheidingstoilet is het optimale alternatief voor chemische toiletten.
Product bekijken
BOXIO - TOILET

Vissers toilet een must-have

Nahaufnahme Angelspule, Angler hält Angel, Hintergrund Sonnenuntergang

In 2020 heeft menselijk afval de natuur bij meren in Midden-Franken overbelast. Daarom is begin 2021 de toiletplicht voor nachtvissers ingevoerd . Wat betekent dat?

De Fischereiverband Mittelfranken e.V. verplicht nachtvissers om een draagbaar toilet bij zich te hebben. Bij welke meren geldt deze verplichting al?

 • RMD-kanaal in Midden-Franken

 • Happurger stuwmeer en groevevijver

 • Wöhrder See

 • Rothsee, Altmühlsee, Igelsbachsee, Großer en Kleiner Brombachsee

Als je bij de controle van een viscontroleur bij deze wateren geen draagbaar toilet kunt laten zien, mag hij dit op de vergunning noteren. Boos worden en ruzie maken heeft hier geen zin. Visserij-inspecteurs zijn bevoegd om verboden, visverboden of boetes op te leggen in geval van niet meewerken of ongepast taalgebruik.

Moet je je visplezier hierdoor laten bederven? Absoluut niet! Want dit probleem kan worden opgelost. Hoe en waarop moet je letten bij het kiezen van een hengeltoilet?

Een hengeltoilet moet aan de volgende eisen voldoen

 • ✅ Compact formaat: Het toilet voor vissers moet compact zijn, zodat je het gemakkelijk kunt meenemen naast je visuitrusting.

 • ✅ Klaar voor onmiddellijk gebruik: Het mobiele toilet moet klaar zijn voor onmiddellijk gebruik, want een goede oplossing is een eenvoudige oplossing. Als het toilet eerst moet worden opgezet en na het werk weer in de oorspronkelijke verpakking moet worden opgeborgen, is de kans groot dat het helemaal niet wordt gebruikt.

 • Robuust: Het hengeltoilet moet robuust zijn, zodat het niet meteen instort als je er voor het eerst op gaat zitten. Het moet ook bestand zijn tegen langere sessies.

 • ✅ Weerbestendig: Sportvissers hebben een toilet nodig van weerbestendig materiaal, zodat klamme temperaturen en natte waadpakken geen probleem zijn. Toiletoplossingen van karton zijn daarom niet geschikt.

 • Duurzaam : Uit liefde voor de natuur moet het hengeltoilet duurzaam zijn. Dit betekent: gerecycled materiaal, herbruikbaar en vrij van chemicaliën.

 • Gemakkelijk schoon te maken: Om het draagbare buitentoilet gemakkelijk schoon te maken, moet het afwasbaar zijn en moet het weggooien van afval kinderspel zijn.

Ook vissers hebben baat bij een campingtoilet

Met een Boxio hoeven vissers niet langer met hun achterwerk in de brandnetels te blijven hangen. In plaats daarvan kun je je verheugen op een echt multifunctioneel buitentoilet! Het Boxio urineverspreidend toilet is een compacte en extreem stevige box gemaakt van gerecycled plastic. Geen wiebelig frame en daarom geschikt voor alle bodemomstandigheden. De hoekige vorm en de zwarte kleur maken hem bovendien stijlvol! In tegenstelling tot witte campingtoiletten vergeelt hij niet, zelfs niet na herhaaldelijk gebruik. Daardoor blijft de box aantrekkelijk en stijlvol: als mobiel hengeltoilet, in een camper, op een boot of voor elke andere buitenactiviteit.

BOXIO-Wash voor de perfecte zakelijke transactie (niet alleen bij het vissen)

Produktfoto BOXIO-Wash

Om na een geslaagde transactie je handen te kunnen wassen, is de BOXIO-Wash perfect in het assortiment van compacte en praktische visuitrusting. Het handige zwarte doosje is uitgerust met een schoonwater- en vuilwatertank, een kraan en een handpomp. Met deze mobiele wasbak ben je volledig zelfvoorzienend en kun je je handen wassen na het "doen", maar ook je vangst strippen en spoelen met vers water. vers water spoelen met vers water. Het maakt niet uit waar en wanneer - met de BOXIO-Wash kun je comfortabeler en hygiënischer vissen!

Volgende lezen

5 Tipps für die Stellplatzsuche mit dem Camper
Toilette fürs Auto: So passiert unterwegs kein Malheur!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.